Parket schuren

Parket schuren en oliën

houten vloer schuren en behandelen met olie

Parket schuren en oliën

Hardhouten vloeren zijn om vele redenen populair. Ze zien er natuurlijk uit en zijn gemakkelijker schoon te maken dan tapijt. Bovendien trekken ze minder ziektekiemen en huisstofmijt aan, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen met allergieën. De vraag is: moet u het parket schuren en oliën zelf doen of aan een parketschuurspecialist overlaten? Neemt u een kijkje op https://schuur.expert en maak kennis met ons veelzijdige aanbod!

We bespreken nu eerst het nut van uw houten vloer laten schuren en oliën, alsook de voor- en nadelen van doe-het-zelf ten opzichte van het overlaten aan de experts. Het besluit om uw parket te (laten) schuren en oliën is namelijk niet eenvoudig, maar de potentiële voordelen van deze klus zijn wel enorm. Uw parket schuren en oliën kan:

  • krassen, vlekken en tekenen van slijtage van huisdieren of kinderen verwijderen;
  • de look en feel van uw huis naar een hoger niveau brengen, zonder een ingrijpende renovatie uit te voeren;
  • de waarde van uw onroerend verhogen, wat voordelig is bij wederverkoop;
  • biedt meer opties, zoals het afwerken in een andere kleurbeits of glansgraad;
  • biedt de mogelijkheid om uw vloer vloeren in andere parket olie kleuren te schilderen, een trend die steeds populairder wordt in moderne huizen;

Uw parket schuren en oliën verbetert niet alleen het uiterlijk, maar kan ze ook duurzamer en gemakkelijker te onderhouden maken. 

Waarom uw parket schuren en lakken?

Er zijn een paar manieren om uw dromen over hardhouten vloeren tot leven te laten komen. Met de juiste uitrusting en een gedegen kennis kan het een klus zijn die u zelf zou kunnen aanpakken. Dat is wellicht vriendelijker voor uw portemonnee dan het inhuren van een parketschuurspecialist, maar de vraag is of zelf uw parket schuren en oliën u het gewenste resultaat oplevert. Er is niet één juist antwoord, maar er zijn een aantal dingen waar u aan moet denken wanneer u besluit om zelf aan de slag te gaan of de experts te betalen.

Kosten en resultaat van parket schuren en oliën

Eerlijk is eerlijk: de kosten van het schuren en lakken van uw vloeren zijn waarschijnlijk uw eerste overweging. Er zijn nogal wat factoren die van invloed zijn op de kosten van uw parket schuren en oliën, zoals de grootte van het gebied waarop u wilt werken, het type vloer dat u heeft en of u bestaande vloerbedekking moet verwijderen. Het inhuren van een schuur expert kost u misschien iets meer dan wanneer u het zelf zou doen, maar geeft u ook meer gemoedsrust, omdat u weet dat het werk door een expert zal worden uitgevoerd.

Parket schuren en olien

Grootte van uw parketvloer

Uw houten vloer laten schuren en oliën? Dan is de grootte van het te bewerken gebied van grote invloed op de kosten van uw project. Als u handig bent en de vloer in een of twee kleine kamers, een gang of badkamer wilt schuren, dan is het heel goed mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Het schuren en lakken van vloeren in het hele huis is echter een ambitieuze klus voor een beginneling. In dit geval is het de moeite waard om de Schuur Expert in te schakelen. Wij hebben 25 jaar ervaring met parket schuren en oliën en bieden u de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Tijdrovend karwei

Als u weet dat u handig bent en veel geduld hebt om het werk goed te doen, dan hebt u waarschijnlijk ook de nodige vaardigheden een ​​goed resultaat te bereiken als het gaat om parket schuren en oliën. Het schuren van hardhouten vloeren hoeft niet al te fysiek veeleisend of moeilijk te zijn, maar kan wel tijdrovend zijn. Voor een professionele afwerking is niet alleen de juiste uitrusting vereist, maar ook de bereidheid om elke stap grondig uit te voeren. Een handige, maar onervaren persoon kan meer schade aan uw vloeren aanrichten. Dat kost u op lange termijn meer, zeker als u uw vloer uiteindelijk toch door een expert moet laten repareren of overspuiten.

Parket schuren en oliën kost tijd

Zoals het gezegde luidt: goede dingen kosten tijd. Uw parket schuren en oliën kost dus ook tijd. Uw houten vloer laten schuren en oliën door een professional betekent dat uw project sneller wordt voltooid, vooral als u een eventueel doe-het-zelfproject alleen in de weekenden zou doen. Onze professionele vloerschuurspecialisten zijn fulltime aan het werk en kunnen in de meeste gevallen sneller klaar zijn. Het voorbereiden en drogen van de vloer kost misschien wat meer tijd, maar in principe zou u – afhankelijk van de grootte van de te bewerken vloer – binnen een week een nieuwe houten vloer kunnen hebben. 

Parket schuren Alkmaar

Zelf uw parket schuren en oliën hangt ook af van de moeilijkheidsgraad van het uit te voeren werk. Als uw vloer moet worden hersteld of moeilijke reparaties nodig zijn, zoals het egaliseren of rechttrekken van planken, dan is het zeker raadzaam de hulp van een deskundige in te roepen. Kleurafstemming met andere houtafwerkingen kan lastig zijn en misschien het beste aan de professionals worden overgelaten. Als uw hardhouten vloeren een patroon zoals visgraat hebben of zijn gemaakt van exotische houtsoorten die een speciale behandeling vereisen, kunt u liever eerst een specialist raadplegen. Woont u in Alkmaar en uw parket schuren en oliën? Maak dan gauw contact met ons!

Dé specialist in parket schuren en oliën

Als u onervaren bent of niet de tijd heeft om elke stap zelf te voltooien, kunt u beter een professional inhuren. Schuur Expert is dé specialist in parket schuren en oliën en heeft uw vloervoorbereiding en schuurbehoeften binnen de kortste keren opgelost. Neem contact op met onze plaatselijke vestiging om met het team van experts te praten over het uitvoeren van alle werkzaamheden die nodig zijn om een ​​professioneel resultaat te bereiken!

Praat met onze adviseur

Contact met

Robert van Leeven

085 1301 477

Paul is onze adviseur van de regio Utrecht. Bij vragen over deze behandeling neemt u contact op met onze adviseur Paul Roland.

Kom met mijn in gesprek

Vragen over uw vloer?

Ik leg u graag uit wat onze olie behandeling inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen