Parket schuren

Parket schuren en lakken

houten vloer schuren en behandelen met lak

Parket schuren en lakken

Een houten parketvloer biedt een echte meerwaarde aan uw woning en gaat jarenlang mee.
Toch komt er een moment waarop u uw houten vloer aan een professionele behandeling toe is. Dat kan het reguliere onderhoud zijn, maar ook het behandelen van schade, ontstaan door intensief gebruik.
Laat uw houten vloer door Schuur Expert schuren en behandelen! Uw parketvloer is hierna weer als nieuw!
 

Parket schuren en lakken door Schuur Expert, een absolute meerwaarde

Hoewel een houten parket vloer best een wat geleefde uitstraling mag hebben, is onderhoud noodzakelijk. Een houten vloer kan door intensief gebruik door de jaren heen behoorlijk wat schade hebben oplopen. Denkt u hierbij aan krassen, deukjes, slijtageplekken, losliggende planken of beschadigde planken.
Zo´n houten vloer is niet erg representatief en komt niet verzorgd over. Behalve een troosteloze aanblik, is een beschadigde vloer kwetsbaar. Vuil en vocht kan veel gemakkelijker in het hout dringen, waardoor er nog meer schade kan ontstaan. Dat kan door uw houten vloer schuren en lakken worden voorkomen. Bij een beschadigde vloer kunnen er zelfs, wanneer u op sokken of blote voeten loopt, splinters in uw voeten terecht komen.

Wanneer dient u uw parket te laten onderhouden?

U vraagt zich mogelijk af wanneer uw parket aan onderhoud toe is en wanneer parket schuren en lakken nodig is. Dat is in elk geval raadzaam in de volgende gevallen:

  • Bij deuken
  • Bij krassen
  • Bij slijtageplekken
  • Bij kleurverschillen veroorzaakt door zonlicht
  • Bij uitgebeten plekken
  • Bij zichtbare waterschade
  • Wanneer u een andere kleur parket wenst
  • Wanneer u een andere uitstraling wenst
  • Wanneer er nieuw parket aan een bestaande vloer moet worden gelegd

Met onderhoud wordt bedoeld het parket schuren en lakken en/of het parket schuren en oliën

Twijfelt u over de onderhoudstoestand van uw parketvloer? Een parketschuurspecialist zoals Schuur Expert is de aangewezen persoon om te beoordelen of en hoe uw houten vloer het beste behandeld kan worden. Wij stellen vast hoe het parket is gelegd, van welke houtsoort het parket is, wat de dikte van de toplaag is, hoe de huidige afwerking is en of het parket al eerder is geschuurd. Daarna kunnen wij doelgericht uw parket schuren en lakken.

Wacht liever niet te lang met het onderhouden en laten schuren van uw parket. Neem nu nog contact op met ons voor het parket schuren en lakken. Hoe langer u deze behandeling uitstelt, hoe groter de kans is dit uitstellen van onderhoud tot hogere kosten leidt. Hoe ernstiger de slijtage en hoe vuiler uw parket, beste dieper en grover er geschuurd moet worden. Dat gaat ten koste van de levensduur van uw parket. Bij een parketvloer met een dikte van enkele centimeters is het leed nog wel te overzien. Een dergelijk dikke vloer kan prima meerdere keren worden geschuurd. Zodra de dikte van uw houten vloer slechts enkele millimeters bedraagt, ligt het totaal anders. Bij ernstige slijtage kan de vloer mogelijk maar een keer en in het slechtste geval helemaal niet meer worden geschuurd. Wacht daarom niet te lang met het parket schuren en lakken of het parket schuren en oliën. Wij hebben ruim 25 jaar ervaring in het parket schuren en lakken. Uw houten vloer is bij ons in goede handen.

Welke voordelen biedt het parket schuren en lakken of het parket schuren en oliën?

Wanneer u uw parket tijdig laat schuren en aansluitend laat behandelen, biedt dat vele voordelen.
Zo hoeft uw bestaande houten vloer niet te worden verwijderd en hoeft u niet voor afvoer van uw oude houten vloer zorg te dragen. U hoeft ook uw hoofd niet over het uitzoeken van een nieuwe vloer te breken. Dat scheelt u een hoop tijd en geld. Ook de natuur is u dankbaar wanneer u uw bestaande houten vloer behoudt. Er hoeven geen extra bomen te worden gekapt. Na het parket schuren en lakken is uw vloer weer als nieuw.  Was u op uw oude vloer uitgekeken? Na het schuren van de vloeren kunt u voor een andere kleur ėn een andere afwerklaag kiezen. Dan heeft u écht een totaal andere vloer.

Parket schuren en lakken

Hoe gaat parket schuren in zijn werk?

Het parket schuren gaat stapsgewijs. Het is afhankelijk van de slijtage en de beschadigingen en de gewenste nieuwe afwerklaag in hoeveel fases het parket wordt geschuurd. Schuren gaat van grof naar fijn en parket dat nadien moet worden gelakt, wordt fijner geschuurd dan parket dat naderhand wordt geolied of gewaxt. Elke vloer is anders.

Wat zijn de voordelen van het lakken van parket?

Een gelakte parketvloer is beter bestand tegen het in aanraking komen met vloeistoffen. Hebt u wat koffie of frisdrank gemorst dan brengt dat geen schade aan uw parketvloer toe.
Een gelakte parketvloer kan dus ook prima worden gedweild maar is ook tegen stofzuigen bestand.
U hoeft een gelakte parketvloer tussentijds niet noodzakelijker wijs te onderhouden.
De lakken zijn in diverse kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Een houten vloer kan extreem glanzend maar ook extreem mat worden afgelakt. Een lak in zijde-matte variant zal de uitstraling van een geoliede vloer opleveren.

Een gelakte parketvloer heeft echter ook een paar kleine nadelen. Die wegen echter niet tegen de voordelen op. Een gelakte houten vloer kan helaas niet plaatselijk worden bijgewerkt, bijvoorbeeld wanneer er beschadigingen of krassen zijn ontstaan. Soms moet de hele vloer weer geschuurd en gelakt worden. Het is soms wel mogelijk een enkele strook bij te werken. Na verloop van tijd kan een gelakte parketvloer onder invloed van zonlicht verkleuren. Dan is onderhoud door middel van parket schuren en lakken op zijn plaats.

Hoet gaat parket lakken in zijn werk?

Normaliter worden er door ons meerdere laklagen op uw houten vloer aangebracht. Voor het aanbrengen van de laatste laklaag wordt de vloer gepolijst. Eventuele houtvezelresten worden hierdoor verwijderd. De laatste laklaag zal voor een egale en strakke uitstraling zorgdragen.

Wat zijn de voordelen van houten vloer laten schuren en oliën?

Daar waar u bij het lakken van een houten vloer maar een beperkte kleurkeuze heeft, kunt u bij een geoliede vloer uit wel 50 parket olie kleuren kiezen. In tegenstelling tot een gelakte vloer kunnen plaatselijke beschadigingen zoals putjes of deukjes prima worden bijgewerkt. Onderhouden is eenvoudig. U kunt met een speciaal onderhoudsmiddel voor geoliede vloeren de dagelijkse of wekelijkse reiniging uitvoeren. Verder moet de vloer eens per maand met een voedende zeep worden gereinigd. Zo blijft uw geoliede vloer in goede staat. Een geoliede vloer heeft een hele natuurlijke uitstraling.

Wat zijn de voordelen van het waxen van parket?

Een gewaxte vloer biedt optimale bescherming tegen vuil en vocht.
Qua kleurkeuze zit u bij het waxen van parket tussen lakken en oliën in. U heeft de keuze uit zo’n 20-tal kleuren.
Wanneer er plaatselijk kleine oneffenheden of beschadigingen zijn ontstaan, kunnen deze worden hersteld zonder dat het schuren en waxen van de hele vloer nodig is. Daar waar de vloer na verloop van tijd soms plaatselijk wat schraal is geworden, kunnen deze plekken met wax worden nabehandeld. De vloer kan gewoon worden gezogen en gedweild (met een goed uitgewrongen dweil).

Parket schuren Alkmaar? Wij komen uw vloer ook in Alkmaar graag onderhouden!

Praat met onze adviseur

Contact met

Robert van Leeven

085 3031 576

Paul is onze adviseur van de regio Utrecht. Bij vragen over deze behandeling neemt u contact op met onze adviseur Paul Roland.

Kom met mijn in gesprek

Vragen over uw vloer?

Ik leg u graag uit wat onze lak behandeling inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen.